За Шенген не представляваме никакъв риск. По въздух и вода могат да

...
За Шенген не представляваме никакъв риск. По въздух и вода могат да
Коментари Харесай

Борисов: Напълно готови сме за Шенген

За Шенген не представляваме никакъв риск. По въздух и вода могат да ни одобряват още в този момент. Това съобщи ръководителят на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов пред над 120 младежи от цялата страна в границите на 9-ия Зимен университет на Младежи ГЕРБ, оповестиха от партията.

Форумът е в Сандански, а уредници са Младежи ГЕРБ, Фондация " Ханс Зайдел " и Сдружение " Граждани за европейско развиване на България ".

" Всички споделят, че сме подготвени да влезем в Шенген по вода и въздух. Репутационни проблеми в това връзки нямаме. Някои европейски страни обаче се тормозят, че в случай че се присъединим и по суша, огромна вълна от мигранти ще се насочи към тях. Затова ги разбирам ", е обяснил още министър председателят, представен в известието. По думите на Борисов е от извънредно значение европейски коридори номер 4, 8 и 10 да бъдат изцяло приключени, тъй като това би дало подтик както на бизнес връзките, по този начин и на културния продан сред страните. " През последните 10 години започнахме строителството на 6 автомагистрали. Някои и ги завършихме. Когато дойдохме на власт, пътищата бяха в доста тежко положение. Веднага се сещам за " Дунав мост 2 ". Вижте по какъв начин наподобява в този момент ", е отбелязал още Бойко Борисов.

Министър-председателят е коментирал, че България и Балканите са извънредно стратегическо място, в което се преплитат редица геополитически ползи. " Дали регионът ще просперира зависи от мира и спокойствието в него. В същото време този мир е неосъществим, в случай че не поддържаме положителни връзки с Турция и Русия. Никой не може да ме убеди, че без да са налични естествени връзки с тези две страни, Балканите могат да се развиват ", е отбелязал Борисов. Той е допълнил, че различен значим аспект от поддържането на спокойствието на Балканите е въздържането от даването на препоръки и оценки. Борисов е подчертал, че Атина и Скопие би трябвало да си свидлив ръцете, само че не би трябвало ние да сме тези, които да посредничат за намирането на компромис. " Нека историята си остане за историците ", е декларирал Бойко Борисов. 

Според Бойко Борисов БСП не желае да има сполучливо председателство . " Разбирам, че Корнелия Нинова е упорствала да се върна в България сред " две вечери ". Яд я е. Аз на нейно място бих се радвал, че българският министър председател е канен на такива събития ", е показал министър-председателят и е допълнил, че вечерите са били за европейските водачи да обсъдят какви са главните проблеми пред техните страни и какви са пътищата за решаването им.

Министър-председателят е коментирал и договорката за ЧЕЗ. " Тя е направена в Чехия сред частни субекти. Ние като дясна партия оставаме правилни на философията си, че би трябвало да насърчаваме частния бизнес. Държавата е неприятен собственик, не е добра концепция да одържавяваме компаниите ", е подчертал Борисов. Той е бил безапелационен, че поддържането на свободен пазар и частен бизнес е обвързано с съществуването и на мощен регулатор.

Председателят на ГЕРБ е уверил, че ще бъдат тествани всички участници в договорката.
 
" Колегите от Българска социалистическа партия ни попитаха за какво не извадим 380 млн., с цел да купим активите на ЧЕЗ. Защо единствено на ЧЕЗ, а EVN и " Енерго про "? Защо да не вземем и " Лукойл Нефтохим ", е допълнил той. Борисов е показал, че Западът не работи по този модел и ние, като проевропейска страна, би трябвало да следваме техния образец.

Той е обяснил, че е споделил на Теменужка Петкова да подаде оставка, тъй като на пръв взор доста хора са повярвали, че в тази договорка има следи от корупция. " Това обаче е безспорна неистина. Нямаше по какъв начин да оставя нейната известност и тази на държавното управление под опасност ", е допълнил министър председателят Борисов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР